• Бізнес-віза

Бізнес віза в Саудівську Аравію з Канади: Як подати заявку

Проводите конференцію або зустріч у Саудівській Аравії? Дізнайтеся, як громадяни Канади можуть отримати саудівську бізнес-візу.
Короткий зміст статті:
  • Саудівська електронна віза або е-віза дозволяє фахівцям і підприємцям брати участь у діловій діяльності в Саудівській Аравії.
  • Громадяни Канади є одними з тих, хто має право на отримання саудівської електронної візи.
  • Крім того, вони можуть отримати саудівську візу після прибуття або транзитну/стоп-візу.

Вступ

У сфері глобального бізнесу Саудівська Аравія є маяком можливостей, що приваблює підприємців, інвесторів та професіоналів з усього світу. Для громадян Канади, які бажають вийти на прибутковий ринок Саудівської Аравії, отримання саудівської бізнес-візи

бізнес-візи

з Канади є важливим першим кроком.

Оскільки Саудівська Аравія готується стати одним з головних туристичних напрямків у світі до 2030 року, вона стала більш доступною для відвідувачів, які прагнуть займатися різноманітною діяльністю – від туризму до бізнесу.

У цьому вичерпному посібнику ми розповімо вам про процес отримання саудівської бізнес-візи як громадянина Канади, охопивши все – від критеріїв відповідності до необхідної документації та процедур подання заявки.


Розуміння саудівської бізнес-візи

Саудівська бізнес-віза – це тимчасовий дозвіл, що надається особам, які подорожують до Саудівської Аравії з комерційною метою. Вона дозволяє громадянам Канади займатися законною діловою діяльністю на території Королівства, наприклад, відвідувати зустрічі, переговори або вивчати бізнес-можливості. Важливо зазначити, що бізнес-віза не дає права на працевлаштування в Саудівській Аравії.

З поновленням зміцнення дипломатичних відносин між Канадою та Саудівською Аравією з’являється нова хвиля захоплюючих торгових і комерційних можливостей, тому варто розглянути різні варіанти отримання саудівської бізнес-візи з Канади.

У наступному розділі ми розглянемо їх, а також їхню прийнятність, термін дії, процес подання заявок, вимоги та інше.

Варіант 1: Саудівська електронна віза

Найпростіший і найлегший спосіб отримати саудівську бізнес-візу з Канади – це отримати саудівську електронну візу/е-візу або візу по прибуттю. Чудово те, що саудівська електронна віза дозволяє відвідувачам здійснювати різноманітні цілі, від бізнесу, туризму, лікування, відвідування сім’ї та друзів до здійснення Умри. На щастя, громадяни Канади є серед тих, хто має право на отримання саудівської електронної візи та візи по прибуттю.

Окрім громадян відповідних країн (у тому числі з подвійним громадянством з відповідних країн), право на отримання саудівської електронної візи або візи по прибуттю також мають постійні мешканці США, ЄС або Великої Британії; власники гостьових віз (Шенген, США, Велика Британія); а також мешканці країн Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати).

Заявка

Якщо ви маєте подвійне громадянство або є власником візи США, Великобританії чи Шенгенської зони, все, що вам потрібно зробити, це відвідати

KSA Visa

простий у використанні портал Саудівської Аравії, зареєструвати обліковий запис, надати візову інформацію, а також свої особисті та паспортні дані, оплатити страховку та візовий збір і просто чекати на електронний лист з електронною візою.

Вимоги

Щоб подати заяву на отримання саудівської бізнес-електронної візи, вам знадобиться наступне:

  • Закордонний паспорт з терміном дії не менше 6 місяців
  • Цифрове фото паспорта на білому фоні (у форматах JPG, JPEG, PNG, GIF або BMP, розміром не більше 100 КБ, розміром 200×200 пікселів)
  • Заповнена аплікаційна форма
  • Медичне страхування
  • Лист-запрошення

Зверніть увагу, що вам буде надано можливість подати заяву на отримання бізнес-електронної візи з листом-запрошенням або без нього. Якщо у вас є лист-запрошення, вам потрібно буде вказати номер листа-запрошення та номер паспорта або ікама (посвідки на проживання) вашого спонсора або організації, що запрошує вас до Саудівської Аравії. Лист-запрошення також має підтверджувати ваші стосунки з компанією, що запрошує, і пояснювати ділову мету запрошення.

Якщо ви подаєте заяву на отримання бізнес-електронної візи без листа-запрошення, обов’язково вкажіть інформацію про свою роботу у візовій анкеті.

Термін дії

Саудівська бізнес-електронна віза буде дійсна протягом одного року з дати її видачі і буде дійсна для багаторазових в’їздів. Ви можете перебувати в Саудівській Аравії загалом 3 місяці або 90 днів за умови, що ваша шенгенська віза все ще дійсна під час вашого перебування. Зверніть увагу, що після отримання саудівської електронної візи її не можна продовжити.

Візові збори

Вартість саудівської бізнес-електронної візи включає в себе наступні збори:

  • $80 візовий збір (повертається)
  • $10.50 комісія за цифрове обслуговування Visa (не підлягає поверненню)
  • $10.50 Плата за страхові цифрові послуги (не підлягає поверненню)
  • Страхові внески (в залежності від обраної страхової компанії)

Оплата повинна бути здійснена в саудівських ріалах міжнародною дебетовою або кредитною карткою. Зверніть увагу, що візовий збір не повертається у разі відмови у видачі е-візи.

Час обробки

Тепер, коли ви заповнили візову анкету онлайн, настав час зачекати. Час обробки може зайняти від одного до двох робочих днів. Ви дізнаєтесь про схвалення вашої візи, коли отримаєте електронного листа від KSA Visa.

Перевірка дійсності вашої саудівської візи

Термін дії візи буде вказано на візі у вашому паспорті. Це найпростіший спосіб перевірити, чи дійсна ваша віза. Подивіться на дату закінчення терміну дії, щоб перевірити, чи можете ви ще користуватися своєю візою.

Крім того, є й інші способи перевірити дійсність вашої саудівської візи. Ось короткий огляд:

  1. Портал Muqeem
    Простий спосіб перевірити дійсність вашої саудівської візи – через

    портал Muqeem

    . Просто введіть номер вашої візи, і платформа покаже термін її дії. Ви також можете вибрати перехресну перевірку номера візи з номером Iqama (застосовується, якщо ви є резидентом Саудівської Аравії), номером паспорта, ім’ям, датою народження, датою закінчення терміну дії Iqama або датою закінчення терміну дії візи.Зверніть увагу, що портал Muqeem незабаром буде замінений на

    https://vv.muqeem.sa/#/

    який буде підтверджувати виїзні та зворотні візи.
  2. Портал “Абшер
    Якщо ви є резидентом Саудівської Аравії, ви також можете перевірити термін дії вашої візи через

    портал “Абшер

    . Просто введіть свій номер візи, ідентифікаційний номер спонсора (якщо є) та орган, який видав візу.
  3. Веб-сайт МЗС
    Інший спосіб перевірити дійсність вашої саудівської візи – через Міністерство закордонних справ (МЗС) Саудівської Аравії

    сайт

    . Просто відвідайте платформу МЗС платформу візових послуг МЗС та знайдіть поле “Запит”, виберіть “Номер візового документа”, вкажіть номер візи та номер паспорта, потім громадянство та код зображення для введення капчі. Після перевірки ви побачите статус вашої саудівської візи.


Варіант 2: Віза по прибуттю

Наступним простим і зручним варіантом, на який мають право громадяни та постійні резиденти США (власники грін-карт), є віза по прибуттю, що видається після в’їзду іноземця в країну. Зверніть увагу, що хоча це швидкий і простий спосіб отримати саудівську візу, практичніше буде подати заявку на отримання саудівської електронної візи заздалегідь, щоб уникнути несподіванок в аеропорту.

Подібно до електронної візи, ті, хто має відповідне громадянство (в тому числі подвійне); має діючі візи США, Великої Британії або Шенгенської зони; постійно проживає в США, Великій Британії або ЄС; а також громадяни або резиденти країн РСАДПЗ, можуть скористатися саудівською візою після прибуття в країну.

У саудівському порту в’їзду відвідувачі можуть скористатися електронним кіоском самообслуговування або звернутися до спеціальної стійки паспортного контролю, щоб отримати візу після прибуття. Надайте свою особисту інформацію, паспортні дані та інформацію про місце проживання, перш ніж вибрати постачальника медичного страхування та сплатити візовий збір. За умови, що з вашою інформацією не виникне жодних проблем, оформлення візи в Саудівську Аравію займе від 5 до 30 хвилин.

Саудівська віза по прибуттю дійсна протягом 1 року з дати її видачі. Багаторазова віза по прибуттю дійсна протягом 1 року з дати видачі. Вона дозволяє мандрівникові перебувати в країні максимум 90 днів.


Поширені запитання

Хоча ми поділилися основною інформацією про те, як отримати саудівську бізнес-візу в Канаді, у вас можуть виникнути інші питання про саудівські бізнес-візи в цілому. Нижче наведені відповіді на окремі теми, не згадані вище.

Як я можу анулювати свою бізнес-візу в Саудівську Аравію?

Після видачі візи візовий збір не підлягає поверненню і не може бути скасований. Якщо ви хочете скасувати бізнес-візу до її видачі, буде подано автоматичний запит на повернення коштів, який буде оброблено протягом 45-60 робочих днів.

Чи можу я працювати в Саудівській Аравії за бізнес-візою?

Ні, ви не можете працювати в Саудівській Аравії за бізнес-візою. Бізнес-віза відрізняється від робочої візи. Робоча віза необхідна для того, щоб легально працювати в Саудівській Аравії, а бізнес-віза дозволяє займатися підприємницькою діяльністю в Саудівській Аравії.

Як довго я можу відвідувати бізнес-конференцію, якщо у мене є саудівська бізнес-віза?

Для участі в конференціях немає встановленого терміну. Просто переконайтеся, що ви не підписуєте жодного виду трудового договору.

Чи існують якісь обмеження на підприємницьку діяльність, дозволену за саудівською бізнес-візою?

Хоча саудівська віза для ділового візиту дозволяє відвідувачам займатися законними діловими питаннями на території Королівства, вони повинні утримуватися від пошуку роботи, участі в будь-якій незаконній діяльності або участі в несанкціонованій підприємницькій діяльності.

Що робити, якщо мені відмовили у видачі візи для ділового візиту до Саудівської Аравії?

Якщо вам відмовили у видачі візи для ділового візиту до Саудівської Аравії, ви можете оскаржити рішення або подати заяву повторно після вирішення будь-яких проблем, виявлених саудівською владою. Бажано звернутися до посольства або консульства за роз’ясненнями щодо причин відмови та подальших дій.

Статус моєї заяви на отримання бізнес-електронної візи – “на розгляді у заявника”. Що це означає?

Це означає, що у вашій заявці не вистачає певної інформації або є проблеми з фотографією у цифровому паспорті.


Висновок

Отримання саудівської бізнес-візи в Канаді є важливим кроком для підприємців, інвесторів та професіоналів, які прагнуть вивчити можливості процвітаючої економіки Королівства.

Розуміючи критерії прийнятності, старанно підготувавши заяву та ефективно керуючи процесом, громадяни Канади можуть максимізувати свої шанси на отримання саудівської бізнес-візи з Канади та започаткування успішного бізнесу в Саудівській Аравії.

Важливо бути в курсі останніх візових вимог та інструкцій, виданих владою Саудівської Аравії, щоб забезпечити безперешкодний і безпроблемний процес подачі документів.

Для отримання додаткової інформації про те, як отримати саудівську бізнес-візу в Канаді, відвідайте KSA Visa.