• News

Управління Червоного моря Саудівської Аравії залучить 19 мільйонів туристів до 2030 року

Окрім залучення 19 мільйонів туристів, Управління Червоного моря Саудівської Аравії має на меті внести понад 85 мільярдів саудівських саудівських ріалів до національного ВВП Саудівської Аравії.
Короткий зміст статті:
  • Згідно зі спільним звітом Саудівського управління Червоного моря (SRSA) та Міністерства інвестицій Саудівської Аравії, SRSA має на меті залучити 19 мільйонів туристів до 2030 року.
  • Це відповідає ширшим цілям "Саудівського бачення 2030", спрямованим на диверсифікацію економіки королівства від нафтових джерел і перетворення Саудівської Аравії на глобальний центр призначення.

Саудівське управління Червоного моря (SRSA) має на меті перетворити узбережжя Червоного моря на провідну світову туристичну дестинацію. Відповідно до стратегії Саудівської Аравії “Бачення 2030”, SRSA планує залучити 19 мільйонів туристів до 2030 року. Ця заява з’явилася після того, як SRSA спільно з Міністерством інвестицій опублікували звіт під назвою “Інвестуйте в прибережний туризм”. У звіті відзначається внесок прибережного туризму в диверсифікацію саудівської економіки через інвестиції, нові джерела доходу та нові можливості для працевлаштування. Крім того, такі зусилля відповідають мандату SRSA щодо заохочення інвестицій у судноплавство та морський туризм. Водночас усі інвестори – як малі, так і середні підприємства – повинні отримувати адміністративну, технічну та консультативну підтримку.

Про Управління Червоного моря Саудівської Аравії та його стратегію

Уряд Саудівської Аравії організував Управління Червоного моря Саудівської Аравії у 2021 році для розбудови та регулювання сектору прибережного туризму. До його обов’язків входить видача ліцензій та дозволів, розробка політики, збереження морського середовища, залучення інвесторів та сприяння розвитку навігації та морського туризму. Окрім залучення 19 мільйонів туристів, SRSA має на меті зробити внесок у ВВП країни на суму понад 85 мільярдів ріалів. Щоб досягти цієї мети, вони запустили кілька ключових проектів і розробок, які обіцяють підвищити привабливість регіону Червоного моря.

Ключові проекти

Одним із помітних партнерств є співпраця між Red Sea Global та Саудівською федерацією альпінізму та пішохідного туризму. У липні 2024 року ці дві організації розпочали співпрацю з метою розвитку пригодницького туризму в регіоні Червоного моря. Співпраця передбачає проведення місцевих, регіональних та міжнародних заходів і змагань зі скелелазіння та велотуризму, при цьому дотримуючись міжнародних стандартів безпеки та сталого розвитку. Додає ажіотажу і те, що Марафон Червоного моря відбудеться в Джидді в січні 2025 року. Ця подія приверне увагу як місцевих, так і міжнародних бігунів, створюючи ажіотаж у біговій спільноті. Організатори очікують, що в першому в історії марафоні візьмуть участь 10 000 місцевих та міжнародних бігунів. Іншим кроком Саудівська Аравія в серпні отримала другу ліцензію на експлуатацію свого другого водного аеродрому на острові Шебара. Ця подія покращить доступ до регіону і збільшить кількість туристів. Така інфраструктура також сприяє покращенню сполучення всередині королівства. Тим часом, готель Red Sea Global’s Desert Rock Resortякий має відкритися у 2024 році, пропонує розкішний відпочинок в унікальному помешканні. Щоб спроектувати курорт, будівельники вирізали структуру в горах. Після відкриття він запропонує 50 вілл і 10 номерів, з яких відкривається безперешкодний вид на пустельний ландшафт.

Кампанія Управління Червоного моря Саудівської Аравії “Більше, ніж море”

Крім того, ДАЗВ запустила нову кампанію під назвою “Більше, ніж море”. Ця кампанія зосереджена на питаннях регулювання, сталого розвитку, залучення інвестицій та популяризації туристичного досвіду. Крім того, вона також має на меті висвітлити зусилля ДАЗВ у розбудові процвітаючого сектору прибережного туризму. Створивши понад 210 000 робочих місць у сфері гостинності, екологічних послуг та інфраструктури, ДАЗВ має значний економічний вплив. Вони також мають на меті забезпечити 30 відсотків частки саудівського відпочинкового туризму та 40 відсотків витрат на розваги до 2030 року. Відповідно, очікується, що розвиток розкішних курортів і пригодницьких розваг привабить туристів з високими витратами. Окрім економічного зростання, SRSA також сподівається сприяти зміцненню почуття спільноти та культурного взаєморозуміння. Пропагуючи різноманітний туристичний досвід, вона гарантує, що регіон Червоного моря стане місцем, привабливим для туристів з різними інтересами.

Фото: Саудівське агентство преси